نسل‌های مختلف سلول‌های خورشیدی و روش‌های بهبود بازدهی - شیما موسی خانی; علی اصغر صباغ الوانی; علی اصغر سرابی; سجاد کیانی; حسن سامعی (مطالعات در دنیای رنگ)
سلول های فتوولتاییک منابعی پاک، مؤثر و مطمئن از انرژی الکتریکی را در اختیار قرار می دهند. نسل اول این تکنولوژی، سلول-های خورشیدی سیلیکونی می‌باشد. به دلیل برخی مشکلات این نسل مانند هزینه بالا و احتمال زیاد بازترکیب جفت الکترون-حفره در پیوندگاه p-n و در نتیجه کاهش بازده، نسل‌های بعدی سلول‌های خورشیدی مانند سلول‌های خورشیدی حساس شده به رنگزا و نقاط کوانتومی و همچنین سلول‌های خورشیدی پلیمری به وجود آمدند. همواره محققان در صنعت فتوولتاییک سعی داشتند تا در راستای افزایش بازده، قیمت نهایی سل را نیز تعدیل سازند. در نتیجه‌ی این تلاش ها راه‌حل‌های مختلفی مانند قراردادن لایه ضدانعکاس جهت افزایش جذب، استفاده از نقاط کوانتومی با محدوده جذب بالا، به کاربردن یک عامل ایجاد کننده اتصال عرضی در سلول‌های خورشیدی پلیمری به منظور افزایش سطح فصل مشترک نواحی دهنده و گیرنده و همچنین استفاده از ناخالصی برای تفکیک بهتر جفت الکترون-حفره و... پدید آمدند.