Neden Kütüphane Öğretmenine İhtiyacımız Var? - Ayşe Yüksel - Durukan (Türk Kütüphaneciliği)
Okul Kütüphanesi okulun vazgeçilmez bir parçasıdır. Yalnızca kitap dermesi olarak değil, çok amaçlı öğrenim ve üretim alanı olarak düzenlenmelidir. Okul kütüphanesi eğer kütüphane öğretmeni var ise yaşayabilir ve okul camiasına faydalı olabilir.