نقد و بررسی کتاب آسیب‌شناسی نظریۀ بهره و نظام بانک‌داری متعارف - سیدنظام الدین مکیان; سجاد قدیرزاده (پژوهش‌نامۀ انتقادی متون و برنامه‌های علوم انسانی)
پویایی هر علمی در گرو نقد منصفانه و دل‌سوزانة آن است. بی‌‌شک نگارش هر اثر جدیدی درکنار نقاط قوت خود، کاستی‌‌هایی را به‌هم‌راه خواهد داشت. هدف از نقد این اثر ارتقای کیفیت آن در چاپ‌‌های بعدی یا انتشار آثار مشابه است. در این مقاله به بررسی این اثر در دو حوزة نقد ظاهری ـ نگارشی و نقد محتوایی پرداخته می‌‌شود. باوجود این‌که در زمینة آسیب‌شناسی نرخ بهرة منابع زیادی در دست‌رس نیست، ولی این اثر به‌دلیل ورود به این مبحث پرچالش بسیار حائز اهمیت است. اما، کتاب نیازمند بازنگری جدی در حوزة نگارشی و محتوایی است. در زمینة نگارشی اثر با استفاده از زبان علمی و بیان دقیق مطالب و دقت در استفاده از اصطلاحات تخصصی می‌‌تواند بهبود یابد. هم‌چنین در حوزة محتوایی، استفاده از استدلال‌‌های علمی و دقیق و بعضاً عدم برداشت سطحی در تحلیل‌‌ها و هم‌چنین عدم پذیرش ادعاهای مخالفان نرخ بهره بدون نقد و بررسی آن‌ها کاستی دارد که با اصلاح آن‌ها می‌‌تواند به غنای هرچه بیش‌تر کتاب بیفزاید.