Правовий статус кредитора у справі про банкрутство: порівняльний аналіз - O. S. Iarmolenko (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
У статті акцентується увагу на важливості порівняльного аналізу правових систем різних країн для пошуку та впровадження найкращих практик у сфері банкрутства. Однією із ключових проблем є забезпечення ефективного захисту прав кредиторів у процесі банкрутства. Цей аспект регулювання є не лише важливим інструментом стабілізації національних економік, але й вагомим елементом міжнародної економічної безпеки, оскільки дозволяє запобігти втратам, яких зазнають добросовісні кредитори через неплатоспроможність боржників.