BUCAK İLÇESİ HAKKINDA YAPILAN AKADEMİK ÇALIŞMALARA YÖNELİK İÇERİK ANALİZİ - Şule Şahin; Ali Apalı; İsmail Bekci (Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi)
Bu araştırmada Göller Yöresinde Burdur ili Bucak ilçesine dair yapılmış olan akademik çalışmalar incelenmiş olup, bu inceleme sonucunda Bucak ilçesinin bölgesel gelişimini ortaya koymak amaçlanmıştır. Böylelikle ulaşılan akademik çalışmalarla beraber Bucak ilçesinin son 29 yıldaki değişimi değerlendirilecektir. Araştırmada, daha önce yapılmış olan çalışmaların yoğunlaşmaya başladığı yıl olan 1992 yılından itibaren Bucak ilçesi hakkında toplam 98 akademik çalışma yapıldığı tespit edilmiş olup, yapılmış olan çalışmaların bu tarih ve sonrasını kapsadığı ortaya çıkmıştır. Araştırma sonucunda Bucak ilçesi hakkında yapılan çalışmalarda yıllar itibariyle bir artış yaşandığı tespit edilmiştir. Yapılmış olan 98 çalışmada, toplam 215 araştırmacı olduğu tespit edilmiş ve bu araştırmacıların en çok doktor öğretim üyesi (Yrd. Doç. Dr.) unvanına sahip oldukları görülmüştür. Yapılan çalışmalarda 23 temel alan tespit edilmiş olup en çok çalışmalara konu olan alanın ise 21 çalışma ile sosyal, beşeri ve idari bilimler olduğu tespit edilmiştir.