Praktični aspekti uređivanja šuma u Republici Srpskoj - raznodobno gazdovanje - Zoran Maunaga (Glasnik Šumarskog Fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci)
Trend pogoršanja stanja visokih šuma s prirodnom obnovom neizbježno zahtijeva našu reakciju. Ključno je pitanje kako trajno osigurati visoku produkciju i kvalitet drvne zalihe. U vezi s tim, u ovom radu, predložen je novi način gazdovanja, nazvan raznodobno gazdovanje.