Çalışanlara Uygulanan Mobbing, Psikolojik Şiddet ve İntihar Eğilimlerinin Sosyo Ekonomik Etkileri - Ayla Avcı (Üniversite Araştırmaları Dergisi)
Bireylerin günlük yaşamda yaşadıkları olumsuzluklar, fiziksel ve ruhsal olarak hastalıklar yaşamasına ve dolayısıyla en nihayetinde intihar gibi trajik sonların ortaya çıkmasına sebep olmaktadır. Özellikle yirmibirinci yüzyılın en önemli problemi iş yerlerinde yaşanan, çalışanlar ve üst-ast arasında meydana gelen psikolojik şiddet ve mobbing uygulamaları bu istenmeyen ve üzücü durumlara en büyük etkendir. Çalışmada mobbing ve psikolojik şiddet unsurları incelenerek çalışanlarda yaşanan intihar olaylarındaki artışın önlenmesi için gerekli çözüm üretme yöntemleri irdelenmiştir.