ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНІ ПРІОРИТЕТИ АГРАРНОГО ЗЕМЛЕКОРИСТУВАННЯ - Олена Дячинська (Економіка та суспільство)
У статті акцентується увага впливу євроінтеграційних процесів на стале аграрне землекористування. Розкриваються тенденції, які забезпечують необхідність впровадження європейських сільськогосподарських практик. Охарактеризовано сучасний стан аграрного землекористування та підкреслено закономірність консолідації земельних угідь. Зважаючи на зарубіжний досвід аграрного землекористування, акцентовано увагу на законодавстві ЄС. Обґрунтовано пріоритетні напрямки аграрного землекористування враховуючи вимоги Європейського Зеленого курсу, стратегії ЄС з збереження ґрунтів, Закону Європейського Союзу про відновлення природи, кліматичних змін, цифровізації аграрного виробництва, також зосереджено увагу на забрудненні земель відходами війни. Наукові результати слугуватимуть подальшій трансформації систематизації підходів до визначення євроінтеграційних пріоритетів в розвитку сталого аграрного землекористування.