ÇAĞRIŞIMIN DİL ÖĞRENİMİNDEKİ YERİ - Bülent Çiftpınar (Selçuk İletişim)
Günümüz insanı, en az  bir yabancı dil öğrenmek zorundadır. Ama bunu gerçekleştirmek, her zaman kolay değildir. İnsan beyni, bütün sorunları çözümleyebilir. Beyin kavramının tam anlamı ile çözümlenememiş olmasına rağmen, tüm sorunların çözümünün, beyinde olduğunu biliyoruz. Bu çözümlerden sadece biri de ” çağrışım “dır. Benzerlik, zıtlık, zaman ve yer çağrışımlarıyla, yabancı bir dil daha kolay öğrenilebilir ve kullanılabilir.