BİLGİ TOPLUMU - EĞİTİM - YENİ KİMLİKLER-II BİLGİ TOPLUMU VE EĞİTİMDE YENİ KİMLİKLER - Gülcan Numanoğlu (Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi)
Bilgi toplumunun lokomotif kavramları olan "bilgisayar” ve "bilgi” ile toplumsal yaşam biçiminin değişmekte olduğunu ve buna dayalı olarak da yetiştirilmek istenen insan modelinin değiştiğini görmekteyiz. Yeni insan modelini yetiştirme işi de eğitim sürecinin görevidir.