ETNOGRAFSKA ZBIRKA GRADSKOGA MUZEJA SENJ - TIHANA RUBIĆ; MARJETA RAJKOVIĆ IVETA (Senjski Zbornik)
U radu se prikazuju sve faze pripreme i postavljanja etnografske zbirke Gradskog muzeja Senj, u kojima su kao suradnice etnologinje sudjelovale i autorice teksta. Opisuje se inventarizacija etnoloških predmeta, njihova prezentacija, odabir reprezentativnih predmeta, izrade legendi za izložbu te osmišljavanje i postavljanje stalnog muzejskog postava 2005. godine, kao i suradnje na izložbi tih predmeta u Subotici 2007. godine. U radu se posebno ističe važna uloga u prikupljanju i dokumentiranju etnografskih predmeta, koju je za svojeg života i rada u Muzeju, imao prof. Ante Glavičić.