Strategie repertuarowe czytelników i widzów filmowych w kontekście badań nad zachowaniami cross-medialnymi współczesnych użytkowników mediów - Małgorzata Góralska (Roczniki Biblioteczne)
Współcześni użytkownicy mediów. Cross-medialna perspektywa badań użytkowników mediów. Pojęcie wybór mediów i jego zakres. Informacja w procesie podejmowania decyzji repertuarowych. Wpływ powiązań między mediami na wybory dokonywane przez ich użytkowników. Strategie wyszukiwania informacji a preferencje czytelnicze i filmowe.