مقایسه‌ی اثرات درمانی محلول ماینوکسیدیل 5% به تنهایی با ترکیب دارویی ماینوکسیدیل 5% و لاتانوپروست 005/0 % در مردان مبتلا به آلوپسی آندروژنتیک مراجعه‌کننده به درمانگاه‌های پوست دانشگاه علوم پزشکی اصفهان - نازیلا پوستیان; گیتا فقیهی; الناز پوستیان; امیرحسین باقرکمره; ستایش سین دره (مجله دانشکده پزشکی اصفهان)
مقاله پژوهشیمقدمه: هدف از انجام مطالعه‌ی حاضر، بررسی و مقایسه‌ی اثرات درمانی محلول ماینوکسیدیل 5% به تنهایی با ترکیب دارویی ماینوکسیدیل 5% و لاتانوپروست 0/005% در مردان مبتلا به آلوپسی آندروژنتیک مراجعه‌کننده به درمانگاه‌های پوست دانشگاه علوم پزشکی اصفهان می‌باشد.روش‌ها: این یک مطالعه کار آزمایی بالینی دو سوکور تصادفی‌سازی شده بر روی بیماران مرد مبتلا به آلوپسی آندروژنتیک مراجعه‌کننده به بیمارستان الزهرا(س) و مرکز صدیقه طاهره اصفهان بوده است. در مجموع 50 نفر از بیماران واجد شرایط، پس از تکمیل فرم رضایت آگاهانه و فرم اطلاعات بیمار به طور تصادفی به دو گروه 25 نفره‌ی دریافت‌کننده‌ی ماینوکسیدیل 5 % و ترکیب دارویی لاتانوپروست 0/005 % و ماینوکسیدیل 5 % تخصیص یافتند. میزان بهبودی بیماران، کاهش ریزش مو، میزان افزایش رشد مو و احساس رضایت بیماران اندازه‌گیری شد.یافته‌ها: در مجموع 45 شرکت‌کننده با میانگنی سنی 29/1 (12/5) سال در مطالعه ارزیابی شدند. اختلاف معنی‌داری بین میانگین سنی، مدت بیماری و درصد درگیری سر افراد در دو گروه مشاهده نشد. اختلاف معنی‌داری بین میزان بهبودی درمان و نیز میزان رضایت از درمان در دو گروه مداخله مشاهده نگردید. همچنین تفاوت معنی‌داری بین عوارض دارو شامل، پوسته‌ریزی، اریتم، ریزش مو و خارش در دو گروه مشاهده نگردید.نتیجه‌گیری: به طور کلی مطالعه‌ی حاضر نشان داد که اختلاف معنی‌داری بین میزان بهبودی، رضایت و عوارض پس از درمان در هر دو گروه مداخله ماینوکسیدیل 5% و ترکیب دارویی لاتانوپروست 0/005% و ماینوکسیدیل 5%  مشاهده نگردید.