Адміністративно-правові засади діяльності органів місцевого самоврядування щодо забезпечення екологічної безпеки держави - L. O. Yemets (Bulletin of Kharkiv National University of Internal Affairs)
Проаналізовано повноваження місцевих рад депутатів та їх виконкомів у сфері охорони навколишнього природного середовища та забезпечення екологічної безпеки. Охарактеризовано організаційно-розпорядчі та контрольні функції органів місцевого самоврядування в екологічній сфері.