Шляхи підвищення імовірності виявлення та розпізнавання об’єктів на зображеннях різноспектральних оптико-електронних систем розвідки - В.А. Таршин; О.Б. Танцюра; М.В. Куравський (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
У статті представлені результати порівняльного аналізу методів комплексування різноспектральних зображень. Це дозволило визначити перелік методів, удосконалення яких дозволить покращити імовірності виявлення та розпізнавання об’єктів на комплексованих зображеннях. Для підвищення імовірності виявлення та розпізнавання об’єктів на зображеннях оптико-електронних систем в складних умовах спостереження пропонується здійснити удосконалення методів формування комплексованих різноспектральних зображень, в основу яких покладено можливість урахування локальних яскравісних, контрастних та структурних особливостей вихідних зображень.