Деякі питання застосування права справедливості у справах про тимчасово окуповані території України - A. Y. Yegorov (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
Автором наукової статті розглядаються передумови та подальші перспективи застосування права справедливості (також відомого як «common law») у якості елементу англосаксонської правової сім’ї при вирішенні судових спорів, які пов’язані з тимчасово окупованими територіями України. Зокрема, для вирішення поставленого завдання розглядаються особливості використання принципів права, які поширені в праві справедливості – безпосередньо принципу справедливості (також відомий за назвою «принцип equity»), принципу довірчого управління (також відомий за назвою «принцип trust»). Крім цього, проведено аналіз механізму «estoppel», який можливо використати для захисту майнових прав громадян, інших фізичних осіб та юридичних осіб, а також для відновлення справедливості в умовах недостатньої правової бази для вирішення даної правової проблеми.