Muhasebe Mesleğinin Toplum Tarafından Algılanması Üzerine Bir Alan Araştırması-A Field Study On The Perception Of Accounting Profession By Society - Hasan Şenol (Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Dünyada muhasebe olaylarından kaynaklanan skandallar neticesinde toplumun muhasebe mesleğine bakış açısının ne olduğu merak edilmiştir. Bu noktadan hareketle dünya'da çeşitli ülkelerdeki algılamalarla kıyaslama açısından Türkiye özelinde Isparta ve Burdur illerinde  toplum tarafından muhasebe mesleğinin nasıl algılandığını ortaya koymak amacıyla bu çalışma yapılmıştır. Bu amaçla yapılan ankete 579 kişi katılmıştır. Anket sonucunda muhasebe mesleğinin toplum nezdinde daha da tanınır hale gelmesi, işlevinin ne olduğunun bilinmesi, ne tür fonksiyonu icra ettiğinin anlatılmasının toplumsal bilinci artırmada yararlı olacağı, bunu da ülkemiz de kutlanan Muhasebeciler haftası ve Vergi haftası gibi zaman dilimlerinde ortaöğretim çağından başlayarak tüm toplumu bilinçlendirerek anlatılabileceği kanaatine ulaşılmıştır.