ІДЕЙНІ ПІДҐРУНТЯ КОНСТИТУЦІЇ США 1787 РОКУ ЯК ОСНОВА СТАБІЛЬНОСТІ СУСПІЛЬНО-ПОЛІТИЧНОГО ЛАДУ АМЕРИКАНСЬКОЇ ДЕРЖАВИ - N. O. Bondarenko (Law and Safety)
В рамках розгляду політико-правової думки США періоду боротьби за незалежність проаналізовано ідеї представників двох найвпливовіших політичних таборів – республіканців (Франкліна, Пейна, Джефферсона) та федералістів (Гамільтона, Маршалла, Медісона), ідеї яких справили значний вплив на американську та світову конституційну практику. Відзначено роль та значення відповідних ідей для сучасної України.