ارزیابی اثر حضور نانو رسها بر روی خواص فیزیکی و مکانیکی پوششهای نانوکامپوزیت پلیمری - داود جعفری; محمدرضا شیشه ساز; داود زارعی; ایمان دانایی (مطالعات در دنیای رنگ)
پلیمر های نانوکامپوزیتی دسته جدیدی از مواد هستند که با اضافه کردن مقدار بسیار کمی نانوذره معدنی در پلیمر خواص بسیار خوبی درآن ایجاد می کنند . شناسایی و به دست آوردن مقدار بهینه این مواد پرکننده بمنظور رسیدن به بهترین خاصیت، امر بسیار مهمی است .این مواد پرکننده باید از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه باشند و به راحتی با پلیمر ترکیب شوند، همچنین مواد پرکننده نباید کاهش چشمگیری در دیگر خواص خوب ماده ایجاد کنند و از لحاظ محیط زیستی نیز بی خطر باشند. در میان نانوپرکننده های مورد استفاده بدون شک، نانورس ها نقش مهمی را ایفا می کنند. نانورس ها ارزان قیمت، در دسترس،غیر سمی و دوستدار طبیعت هستند. نانو رس ها به دلیل ایجاد خواص بسیار خوب فیزیکی، مکانیکی، خواص ضد خوردگی و همچنین مقاومت در برابر نفوذ پذیری، حرارت و آتش گیری در پلیمر ها، بسیار کاربردی هستند. در این مقاله به معرفی نانوکامپوزیت های پلیمر- خاک رس و بررسی اثر نانو رس ها بر خواص فیزیکی و مکانیکی پوشش های نانوکامپوزیتی پرداخته شده است.