ПРОФЕСІЙНИЙ ПСИХОЛОГІЧНИЙ ДОБІР НА СЛУЖБУ ДО ПОЛІЦІЇ З ВИКОРИСТАННЯМ АДАПТОВАНОГО ІНДИВІДУАЛЬНО-ТИПОЛОГІЧНОГО ОПИТУВАЛЬНИКА - V. I. Barko; L. A. Kyriienko; V. V. Barko (Law and Safety)
Розглянуто питання україномовної адаптації психодіагностичної методики «Індивідуально-типологічний опитувальник» у межах удосконалення системи професійного добору кадрів для Національної поліції України. Викладено теоретичні основи й показано внутрішню структуру процесу адаптації, розкрито процедуру та результати дослідження щодо перевірки надійності та валідності методики, отримано середньонормативні показники для загальної вибірки, визначено нові стандартизовані тестові норми. Результати дослідження довели діагностичну верифікацію зазначеного опитувальника та доцільність його використання з метою психологічного добору персоналу Національної поліції України.