نقاط کوانتومی: ساخت تا کاربرد - مژده طاهریان; علی اصغر صباغ الوانی; فرزانه طباطبایی حسینی; رضا سلیمی; شیما موسی خانی (مطالعات در دنیای رنگ)
در سال‌های اخیر، تولید نقاط کوانتومی به دلیل خواص ویژه نوری، شیمیایی و الکتریکی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. روشهای سنتز این نانو ذرات در دو دسته : روش ارگانومتالیک و روش آبی قرار می گیرند. از آن جایی که نقاط کوانتومی حاصل از روش آبی، حلالیت بالایی در محیط آبی دارند اغلب برای کاربردهای پزشکی از آن‌ها استفاده می‌گردد. این نانوذرات نیمه رسانا با توجه به خواص منحصر بفردشان در زمینه‌های گوناگونی از قبیل سلول‌های خورشیدی، LED، سنسورهای نوری و ... کاربرد دارند. در حال حاضر بیشترین کاربرد آن‌ها به عنوان سنسورهای زیستی در پزشکی و در تصویربرداری سلولی می‌باشد. تمرکز اصلی در بحث حاضر، بیشتر بر روی معرفی نقاط کوانتومی، نحوه ساخت و کاربردهای آن‌ها خواهد بود.