İletişim Çalışmalarında Sosyal Ağ Analizinin Dünü, Bugünü ve Yarını: Analitik Bir Değerlendirme - Ömer Dönmezçelik (Yeni Medya)
Bu çalışma, iletişim alanında sosyal ağ analizinin tarihçesini, temel ilkelerini, yöntemlerini ve güncel uygulamaları derinlemesine incelemektedir. Sosyal ağ analizi, bireyler arası ilişkilerin yapısal ve dinamik özelliklerini anlamak için güçlü bir araçtır. Bu analiz yöntemi tarihsel süreçte Euler’in graph teorisinden başlayarak günümüzde sosyal medya platformlarındaki etkileşimlerin analizine kadar evrilmiştir. Çalışmada, modern anlamda sosyal ağ analizinin temel ilkeleri üzerinden iletişim çalışmalarında nasıl kullanılabileceği gelecek projeksiyonları da gözetilerek değerlendirilmiştir.