ІННОВАЦІЙНІ НАПРЯМИ ВИКОРИСТАННЯ ЛІКАРСЬКИХ РОСЛИН У ДІЄТИЧНОМУ ХАРЧУВАННІ - Olha Tesla; Maria Paska; Ostap Nayda (Економіка та суспільство)
Використання лікарських рослин у дієтичному харчуванні стає все більш актуальним завдяки зростаючій популярності натуральних продуктів і необхідності забезпечення здорового способу життя. Сучасні дослідження та інноваційні підходи в цій галузі відкривають нові можливості для інтеграції рослинних компонентів у раціон. Нами проаналізовано види лікарських рослин для застосування в дієтичному харчуванні, а саме: квіти настурції, лобода (садова, червона), медунка. Установлено, що лікарські рослини або їхні окремі фізіологічно функціональні інгредієнти активно використовуються як компоненти харчових продуктів для покращення раціону, у технології вітамінних салатів, супів, пюре, соусів. Зважаючи на зростаючу популярність натуральних засобів, подальші дослідження в галузі використання лікарських рослин у дієтичному харчуванні можуть призвести до створення нових функціональних продуктів, зокрема у закладах ресторанного господарства.