فیزیک مالی به‌عنوان زمینه‌ای بین‌رشته‌ای؛ خدمات دانش فیزیک به مالی و نقد آن‌ها - حجت الله صادقی (پژوهش‌نامۀ انتقادی متون و برنامه‌های علوم انسانی)
کتاب فیزیک مالی سرگذشت تاریخی تعامل دانش فیزیک و مالی را مرور می‌کند. نویسندة کتاب، به‌گونه‌ای بینامتنی، چگونگی راه‌یابی مدل‌های دانش فیزیک به مسائل مالی را تشریح می‌کند و درپی آن است تا نشان دهد: استفاده از مدل‌ها و تحلیل کمی توسط کوانت‌ها (تحلیل‌گران کمی مالی) بی‌آن‌که عاملی تعیین‌کننده یا مقصر در بحران مالی 2007- 2008 باشد، سیمای آیندة دانش مالی را شکل خواهد داد. در این مقاله، ضمن معرفی کلی این اثر، جنبه‌های گوناگون آن از حیث صوری و محتوایی با تکیه بر مفاهیم بینامتنیت و مطالعات بین‌رشته‌ای، به بوتة نقد گذاشته می‌شود. منظور از دیدگاه بینامتنی سطحی از تحلیل است که رابطة فیزیک (به‌عنوان متن «الف») و مالی (به‌عنوان متن «ب») را بررسی می‌کند و منظور از دیدگاه بین‌رشته‌ای سطحی از تحلیل است که رابطة آن‌ها را به‌عنوان دو رشته مدنظر قرار می‌دهد. رشته‌هایی که موضوع، روش، و غایت خود را دارند. پس از این بررسی‌ها مشخص می‌شود که مهم‌ترین مزیت کتاب فیزیک مالی فرم روایت و نگاه تاریخی و دقیق و مهم‌ترین کاستی آن چشم‌پوشی از نقدهای روشنی است که اقتصاددانان رفتاری و دیگر منتقدان کمی‌گرای مالی به فیزیک مالی وارد کرده‌اند.