Судоустрій на українських землях Російської імперії в першій половині XIX ст. (до судової реформи 1864 р.) - O. V. Ilyin (Bulletin of Kharkiv National University of Internal Affairs)
Проаналізовано еволюцію та особливості судової системи на українських землях Російської імперії з початку XIX ст. і до судової реформи 1864 р., висвітлено юрисдикцію цих органів, недоліки тогочасного судоустрою.