KRITIČKA ANALIZA DISKURSA I POLITIKA - Milena Pesic; Sanja Stosic (Srpska Politička Misao)
Cilj ovog rada je sagledavanje mogućnosti kritičke analize diskursa da u skladu sa njenim polazištima, analitičkim metodama i teorijskim konceptima ponudi adekvatan tretman političkih problema, odnosno tumačenja političkih diskursa. S tim ciljem najpre smo prikazali glavna shvatanja i koncepte CDA, potom ih prikazali u kontekstu njihovog funkcionisanja spram distinktivnih odlika političkog diskursa.