SEBILURREŞADTN CUMHURİYET VE YENİLİKLERE BAKIŞI - Caner Arabacı (Selçuk İletişim)
29 Ekim J923'te Cumhuriyet ilan edildiği zaman bu önemli rejim değişikliğini İslamcı basın nasıl görmüştür? Bu somya, İslamcı basının temsilcisi durumunda olan Sebilürreşad dergisi incelenerek cevap verilmeye çalışılmaktadır. Sebilürreşad, Cumhuriyet'in ilanını sürpriz olarak karşılamıştır. Özde, Cumhuriyet yönetimine karşı değildir. Fakat içki yasağının kaldırılması, hilafet, laiklik, kadının sosyal hayattaki yeri konularındaki tartışmaları kuşkuyla takip eder. Cumhuriyetin içeriğini İslam inancı ile doldurmak ister. Cumhuriyete itirazı yoktur. Ama muhtevada İslamî bir cumhuriyet istemektedir.