Bir Üniversite Modeli Önerisi: Yedinci Nesil Üniversite - Durmuş Günay (Üniversite Araştırmaları Dergisi)
Bu çalışmada,genel olarak üniversite için, ve özelde Türkiye üniversite sistemi için, birmodel önerilmektedir. Modele “7. Nesil Üniversite” adı verilmiştir. Söz konusumodelde üniversitede yapısal ve mahiyet düzenlemesi önerilmektedir. Yapısalolarak, üniversite sistemini destekleyen yeni fakülteler ve programlaröngörülmektedir. Mahiyet olarak; müfredat ve süre bakımından düzenlemeler dilegerilmekte, ve üniversitenin, değer dünyasına veya ruhuna dair gerekliliklere vurguyapılmaktadır. Üniversite, zaman, mekanve durum olarak kendisini merkez kabul eden bir tasavvur ile müfredatı yenidendüzenleyecektir.