DESCARTES’IN ŞÜPHECI HIPOTEZLERI - Ferhat Ağırman (Felsefe Dünyası)
Descartes, İlk Meditasyon’da, giderek radikalleşen şüpheci deliller öne sürer. Bu septikargümanlar bilginin üzerine inşa edilebileceği sağlam ve kalıcı bir temel bulmayı amaçlayarak,bilginin varlığı için tehdit oluşturabilecek tüm hata durumlarını elimine etmeyeçalışır. Bu çalışma, Descartes’in rüya argümanı ve kötü cin argümanlarını ele alacaktır. Buargümanlar, gerçek dünyadan sübjektif olarak ayırt edilemez olan ancak süjenin inançlarınınyanlış da olabileceği radikal şüpheci senaryolar ortaya koyarlar. Bu makale, bu ikişüpheci argümanın yapısını ve kapsamını açıklığa kavuşturmayı amaçlamaktadır.