Funkcijski strukturalizem - Ada Vidovič Muha (Slavistična Revija)
Besedilo je prirejen Povzetek knjige Slovarska slovnica – Izbrana poglavja, ki je v tisku pri Znanstveni založbi Filozofske fakultete v Ljubljani. – Tematsko se navezuje na mojo monografijo Slovensko leksikalno pomenoslovje, ki je izšla pri isti založbi  2013. leta. Iz koncepta funkcijskega strukturalizma izhaja zbornik razprav v moji knjigi Slovarska slovnica – izbrana poglavja, ki temeljijo na razumevanju jezika kot sistema izrazno-pomenskih odvisnostnih razmerij, povezanih v smiselno funkcionalno celoto. Temeljna komunikacijska enota jezikovnega sistema je stavčno strukturirana poved s svojo univerzalno, prostorsko-časovno referenco, zajeto  v endogenih leksemih, se pravi v stavčnih členih propozicije povedi. Tako se nam smiselnost besednih vrst potrjuje z njihovo sposobnostjo modificiranja v funkcijo stavčnih členov.