İLETİŞİMİN BİR BAŞKA BOYUTU: TANRI-İNSAN İLETİŞİMİ ya da METAFİZİK İLETİŞİM - Abdulkuddüs Bingöl; Muhsine Sekmen (Felsefe Dünyası)
İletişim olgusu, irade, mantık, dil bağlamında akli varlıklar arasında gerçekleşen bir bilgi, mesaj akışıdır. Genelde bu olgu, insanlar arasındaki yönüyle ele alınıp incelenmektedir. Hâlbuki sadece akıl varlığı olan, işitme, konuşma, görme sıfatlarına sahip Tanrı ile kulu arasında da bir iletişim, bir mesaj akışı söz konusudur. İşte bu makalede iletişimin farklı bir boyutu, vahiy, dua kavramları çerçevesinde ele alınmış ve incelenmiştir.