EĞİTİM FAKÜLTESİÖĞRENCİLERİ İLE MESLEK YÜKSEK OKULU ÖĞRENCİLERİNİN İNTERNETE KARŞI TUTUMLARI ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİÖRNEĞİ - Suat Yıldırım; Hüseyin Hüsnü Bahar (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Araştırmanın amacıüniversite öğrencilerinin internete yönelik tutum puanlarınıcinsiyet ve kayıtlıolunan yüksek öğretim kurumuna göre karşılaştırmak, internet tutum alt ölçek puanlarıarasında ilişki olup olmadığınıbelirlemektir. Araştırmaya Erzincan Üniversitesine bağlıdört meslek yüksek okulunun muhasebe ve Eğitim Fakültesinin sınıf öğretmenliği programına kayıtlı444 öğrenci katılmıştır. Veri toplama aracıolarak İnternet Tutum Ölçeği İTÖ kullanılmıştır. İTÖ ve alt ölçek puanlarıt-testi, ANOVA ve korelasyon teknikleri kullanılarak analiz edilmiştir. ANOVA sonuçlarına göre anlamlıfark bulunan durumlarda farkın kaynağınıbulmak için LSD testi kullanılmıştır. Öğrencilerin internet tutumlarının cinsiyete göre değişmediği, ancak iletişim ve kaygıalt boyutlarında erkek öğrencilerin puanlarının kız öğrencilerin puanlarından anlamlıfark gösterdiği bulunmuştur. Yüksek öğretim kurumuna göre, öğrencilerin kaygıdışındaki diğer alt ölçek puanlarıarasındaki farkın anlamlıolduğu bulunmuştur. Öğrencilerin internet alt ölçek puanlarıarasında anlamlıilişki tespit edilmiştir.