Türk Ailesinde Mutluluk Algısı ve Değerleri - Suzan Selçukkaya; Yadigar Aluş (Skad)
Bu yazının amacı Türk ailesinin sosyo-kültürel değişim sürecinde mutluluk algısının, aile değerlerinin ve bu değerlerin aile mutluluğuna etkilerinin neler olduğunun analizini yapmaktır. Böylece eldeki veriler yardımıyla ailede görülen bazı sorunlara daha yapıcı çözüm önerileri sunmak hedeflenmektedir. Bu çalışmada betimsel analiz ve tarihsel yöntem aracılığıyla elde edilen verilerden hareketle tümevarımsal yöntemle genel ifadelere ulaşılmıştır. Çalışmanın sonunda, genel olarak Türk ailesinin modern ve geleneksel değerleri bir arada bulunduran bir ‘geçiş ailesi’ özelliği sergilediği görülmüştür. Sosyo-ekonomik açıdan modern aile yaşantısına doğru bir gelişme görülürken değerler bazında muhafazakârlığını koruyan bir yapı sergilemektedir.