Ergenlerin Yeme Tutum ve Davranışları - Leyla ÖZGEN; Bahar KINACI; Mine ARLI (Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi)
Ergen dönemdeki öğrencilerin beden imgelerine ilişkin görüşleri, ağırlık kontrolleri, ayrıca duygusal durumlarıyla yeme davranışlarının etkileşiminin cinsiyet ve beden kütle indekslerine göre farkını saptamak amacıyla yapılan çalışmaya, ilköğretim öğrencisi, 487 kız, 275 erkek olmak üzere toplam 757 ergen alınmıştır. “Aldığım kalorileri verene kadar aşırı egzersiz yaparım” (kız =1.42, erkek =1.54) ifadesine kız ve erkek ergenlerin katılma durumları arasında önemli fark bulunmuş, beden kütle indekslerine göre “başkaları zayıf olduğumu düşünür” ifadesine katılma durumları farkları istatistiksel olarak önemli bulunmuştur (BKİ≤ 16.9 =2.39, BKİ 17-22.9 =2.12, BKİ ≥23 =1.55), (p<.05). Ergenlerin yeme tutum ve davranışlarında belirlenen sorunların önlenmesi eğiliminin gereği düşünülmelidir