ЕКОНОМІЧНІ ПЕРЕВАГИ ВИКОРИСТАННЯ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ В УПРАВЛІННІ БІЗНЕСОМ - Владислав Гуржій (Економіка та суспільство)
У статті досліджується зростаючий ринок генеративного штучного інтелекту (ШІ) та його вплив на бізнес. Проаналізовані інвестиції у ШІ, які в США за першу половину 2024 року досягли 56 мільярдів доларів, а також прогнози майбутньої зацікавленості компаній у таких інвестиціях. На основі ресурсів, необхідних для ведення бізнесу, а саме фінансах, часі, людському та матеріальному активів, розглянуто ефективність впровадження ШІ для забезпечення скорочення витрат на виконання технічних задач і спрямування акумульованих коштів на подальший розвиток. Стаття розглядає переваги оптимізації, зменшення витрат та підвищення продуктивності завдяки використанню ШІ. На прикладах компаній IBM, NetPeak та інших показано, як застосування ШІ призводить до значних фінансових вигод і змін у структурі робочої сили, і як результат створює нові можливості для розвитку бізнесу.