CUSTODIAM PRAESTARE - EWOLUCJA ZOBOWIĄZANIA DO STRZEŻENIA RZECZY W PRAWIE RZYMSKIM - Stanisław Kordasiewicz (Zeszyty Prawnicze)
‘Custodiam praestare’ - The Evolution of an Obligation to Guarantee the Safekeeping of an Object in the Roman Law