بررسی برخی از پارامترهای فیزیولوژیک و بیوشیمیایی در گیاهان جهش‌یافته AtrecQl4A تحت تنش شوری (Pizhūhish/hā-yi tulīd-i giyāhī)
اعضای خانواده RecQ در ترمیم، رونویسی و نوترکیبی DNA وظایف مهمی بر عهده دارند. گیاه مدل ارابیدوپسیس دارای 7 همولوگ RecQ است. ما قبلاً نشان دادیم که از کار افتادن ژنRecQl4A اربیدوپسیس پاسخ گیاه به برخی از تنش‌های ژنوتوکسیک را تغییر می‌دهد. در این گزارش، برخی از پارامترهای فیزیولوژیک و بیوشیمیایی در گیاه جهش‌یافتهrecQl4A  تحت تیمار شوری اندازه‌گیری شد تا بتوان نقش ژن RecQl4A در کنترل پاسخ گیاه به استرس شوری را تعیین نمود. گیاهان وحشی و جهش‌یافته در قالب یک طرح کاملاً تصادفی روی پلیت‌های آگار- موراشی- اسکوگ حاوی NaCl رشد داده شدند. هنگامی‌که گیاهان با 100 و 150 میلی‌مولار NaCl تیمار شدند صدمات وارده به گیاهان به قدری زیاد بود که امکان اندازه‌گیری پارامترهای فیزیولوژیک و بیوشیمیایی وجود نداشت. در غلظت 75 میلی‌مولار کلرید سدیم، مقدار پروتئین کل محلول در پاسخ به شوری کاهش یافت. به‌علاوه، در پاسخ به شوری، گیاهان جهش‌یافته، وزن خشک و محتوای کلروفیل کمتری در مقایسه با گیاهان وحشی داشتند؛ لیکن قند کل در گیاهچه‌های جهش‌یافته از گیاهچه‌های وحشی بیشتر بود. به همین ترتیب هنگامی‌که گیاهان با 75 میلی‌مولار کلرید سدیم تیمار شدند میزان فعالیت آنزیم کاتالاز در گیاهان جهش‌یافته از فعالیت آن در گیاهان وحشی بیشتر بود. جالب توجه این‌که افزایش غلظت NaCl از صفر به 75 میلی‌مولار باعث شد تا فعالیت آنزیم پلی‌فنل‌اکسیداز فقط در گیاهان جهش‌یافته به‌طور معنی‌داری کاهش یابد. این نتایج پیشنهاد می‌کند ژنRecQl4A  در تنظیم پاسخ گیاه آرابیدپسیس به تیمارNaCl  نقش اساسی ایفا می‌کند و بدین‌ترتیب دانش محققان را در درک سازوکار‌های کنترل‌کننده مقاومت گیاهان به تنش‌های محیطی افزایش می‌دهد.