Менеджмент пацієнтів із ювенільним ідіопатичним артритом - K.Y. Kovalenko; O.B. Synoverska (Сучасна педіатрія: Україна)
Ювенільний ідіопатичний артрит (ЮІА) вважається одним із найтяжчих та найпоширеніших ревматологічних захворювань у дитячому віці. Характерними ознаками ЮІА є запалення одного чи більше суглобів протягом більш ніж 6 тижнів за умови відсутності інших можливих причин артриту. З огляду на те, що етіологія ЮІА є невизначеною, патогенез багатофакторним, а досвід використання деяких груп препаратів нетривалим, важливим є наявність зведених національних та міжнаціональних реєстрів інформації про пацієнтів, що демонструють досвід спостереження за дітьми з ЮІА.