Türkiye’nin Erasmus+ Programına Katılımının Değerlendirilmesi: Stratejik Ortaklıklar ve Bilgi Ortaklıkları Örneği - Vesife Hatısaru (Ankara Avrupa Çalışmaları Dergisi)
Erasmus+ Avrupa Birliği’nin eğitim, öğretim, gençlik ve spor alanı hibe programıdır. Program 2014-2020 yılları arasında uygulanacaktır. 28 Avrupa Birliği üyesi ülke ve diğer 5 ülke olmak üzere toplam 33 Program Ülkesinin katılımına açıktır. Bu ülkelerden biri olan Türkiye programın tüm eylemlerine herhangi bir sınırlama olmaksızın katılım sağlayabilmektedir. Erasmus+ üç Ana Eylem ve iki Özel Eylemden oluşmaktadır. Ana Eylem 2 ortaklık projelerini kapsamaktadır. Bu çalışma, Türkiye’nin Ana Eylem 2 Yükseköğretim Alanı Stratejik Ortaklık projeleri ile Bilgi Ortaklıkları projelerine katılım durumunu incelemektedir. Çalışma, Türkiye’nin bu projelere aktif katılım durumunu ortaya koyma ve varsa sınırlılıkların incelenmesi ve Programdan maksimum fayda sağlamak adına mevcut sınırlılıkları gidermeye yönelik önlemler alınması bakımından önemli sayılmaktadır