DEĞER, NORM VE ÇEVRE ETİĞİ - Mahmut Özer (Felsefe Dünyası)
J. Baird Callicott, çevre etiğinin özerk bir disiplin olabilmesi için, insandışı varlıklara özsel değer yüklenilmesinin zorunlu olduğuna inanmaktadır. Yazınınilk bölümünde Callicott’un insan dışı varlıkların özsel değeri hakkındaileri sürdüğü görüşler irdelenmektedir. Çevre etiği açısından bir başka önemlikonu da onun normatif gücüdür. İkinci bölümde doğal varlıklara değer yüklemenin ve Aristotelesçi “iyi yaşam” kavramının çevre etiğinin normatif gücüneolası etkileri tartışılmaktadır.