Ocjena pogodnosti lokacija za izgradnju solarnih parkova temeljem prostorne višekriterijske analize - Lucija Kružić; Bojana Horvat; Maja Oštrić (Zbornik Radova)
U radu je provedena ocjena pogodnosti područja za izgradnju solarnih parkova primjenom višekriterijske analize, i to metode analitičkog hijerarhijskog procesa (AHP) u GIS okruženju. U prvoj fazi analize pogodnosti izuzeta su područja nepogodna za izgradnju solarnih parkova, dok su u drugoj fazi klasificirane razine pogodnosti preostalih područja primjenom AHP metode.