CÜRCÂNÎ VE ER-RİSÂLETÜ'L-KÜBRÂ Fİ'L-MANTIK ADLI ESERİ - Muhammet Nasih Ece (İslami İlimler Dergisi)
Cürcânî, İslam Düşüncesinde 14. yüzyılın önde gelen düşünürlerindenbiridir. Cürcânî, kendi zamanın bütün ilimlerine profesyonel düzeyde vakıfolmuş kelam, felsefe ve mantık başta olmak üzere değişik ilim dallarında iriliufaklı 100 civarında eser kaleme almıştır. Yazdığı eserlerle hem kendidöneminde hemde kendisinden sonraki ilim adamlarını etkilemiştir. Biz buçalışmamızda Cürcânî’nin hayatı, ilmi kişiliği ve mantık alanındaki eserlerinekısaca değinerek mantığa dair yazdığı Er-Risâletü'l-Kübrâ fi'l-Mantik adlıeserindeki mantık görüşlerini incelemeye çalışacağız.