Mustafa Çakır, İslam Hukuku Açısından Teverruk İşlemleri (Kitap Değerlendirmesi, TDV Yayınları, 2021, 250 s.) - Muhammet Varelci (Journal of Islamic Economics)
Mustafa Çakır’ın 2018 yılında hazırlamış olduğu doktora tezinin kitaplaştırılmış hali olan İslam Hukuku Açısından Teverruk İşlemleri isimli bu çalışmada İslâm hukukunun ilkelerine göre hareket eden banka ve müşterilerinin günümüzde başvurduğu teverruk işlemleri konu ediliyor. Çalışma konusu, ön söz ve girişle birlikte üç bölüm altında inceleniyor. Girişte seçilen çalışma konusunun önemi ile sunulmasına yani nasıl bir yöntem takip edildiğine yer veriliyor ve ardından istifade edilen kaynakların değerlendirilmesine geçiliyor. Ayrıca burada yapılan çalışmanın literatüre nasıl bir katkı sağlayacağı da ifade ediliyor. Bu bağlamda çalışmanın, ortaya orijinal bir şey koymaktan ziyade geçmiş birikimden hareketle günümüzde finansal hayata yönelik geliştirilen yöntemlerin fıkhın meşru sınırları içerisinde kalmasına katkı sağlamayı hedeflediği belirtiliyor.