İlhami Güler'in Kur'ân Hakkındaki Görüşlerinin Kur'ân ve İslâm Dini Açısından Değerlendirilmesi - Ahmet Nair (İslami İlimler Dergisi)
Bu çalışma Kur’ân’ın Mahiyeti ve Yorumu adlı çalışması çerçevesinde İlhami Güler’in Kur’an hakkındaki düşünce ve iddialarını tahlil etmeyi amaçlamaktadır. Yazarın ilham kaynağı olarak gördüğü bu eseri, farklı zaman dilimlerinde kaleme aldığı üç kısa yazısından meydana gelmektedir.