stanbul Üniversitesi Yabancı Süreli Yayınlar Toplu Katoloğu - Hasan S. Keseroğlu (Türk Kütüphaneciliği)
İstanbul Üniversitesi Araştırma Fonu Başkanlığı’mn güdümlü bir projesi olarak İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Kütüphanecilik Bölümü’ne sunulan ve tarafımdan bir ekiple gerçekleştirilen çalışmanın aşamaları ve sonuçlarını içermektedir. Çalışmanın üstünden çok zaman geçmesine karşın bugün yayımlanmak istenmesinin nedeni de çok çarpıcı sonuçlarıdır. İstanbul Üniversitesi’nin, yazmalar ve kitaplar dışında, içerdiği süreli yayınlarla da dünyanın en eski eğitim kurumlarından birisi olduğunu, Türk bilim yaşamının hangi dönemden başladığı sorusuna da karşılık verecek nitelikteki bulgular yanında, dağınık durumda örgütlenen İstanbul Üniversitesi’nde yaşanan zorlukları yansıtmak açısından da önemlidir. Bu çalışmada, İstanbul Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ve Üniversiteye bağlı fakülte, yüksekokul, enstitü, bölüm, anabilim dalı, araştırma ve uygulama merkezi, seminer ve klinik kütüphanelerinde bulunan yabancı (Türkiye dışında yayımlanmış olan) süreli yayınların toplu kataloğu çalışmasının başlaması, aşamaları ve sonuçları ele alınacaktır.