İşletmelerde Esnek Üretim Sistemlerinin, Maliyet Unsurları Üzerindeki Etkisi - Servet Say; Fırat Kınalı (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi)
Günümüzde, işletmelerin verimliliklerinin arttırılmasında, teknolojideki değişimlere uyum sağlamak büyük önem arz etmektedir. Müşteri istek ve ihtiyaçlarının sürekli değiştiği rekabet koşulları, işletmelerin üretim ortamlarını daha esnek hale getirmelerini zorunlu kılmaktadır. Bu çalışmada esneklik hakkında öz bilgi verildikten sonra esnek üretim sistemlerinin maliyet unsurları üzerindeki etkisi teorik olarak ortaya konmaya çalışılmıştır.