Роль ЗМІ у забезпеченні державної політики у сфері прав людини - Y. O. Lysenko (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
Дослідження обумовлене зростаючою роллю інформаційного простору у забезпеченні стабільності держави, дотриманні демократичних принципів та захисті прав людини. В умовах глобалізації, активного розвитку цифрових технологій та посилення інформаційних загроз, включаючи пропаганду та кіберзлочинність, важливість ЗМІ як інструменту впливу на суспільство та гарантії свободи слова є більш ніж очевидною. Особливо це актуально для України, яка стикається з військовими викликами та інформаційною агресією, що вимагає вдосконалення нормативно-правового регулювання та формування ефективної інформаційної політики.