Еволюція поглядів на функціональну анатомію міхурово-сечовідного сегмента та етіопатогенетичні особливості міхурово-сечовідного рефлюксу в дітей - A.A. Savitska; V.S. Konoplitskyi; Yu.Ye. Korobko (Хірургія дитячого віку)
Міхурово-сечовідний рефлюкс - це патологічний стан, за якого відбувається періодичне і/або постійне ретроградне закидання сечі із сечового міхура в сечові шляхи внаслідок порушення функціонування антирефлюксного механізму міхурово-сечовідного сегмента.