Зміст договірного зобов`язання із купівлі-продажу майбутнього об’єкта нерухомості - A. V. Davydovych (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
Стаття присвячена зобов’язанню із купівлі-продажу майбутнього об’єкта нерухомості, як одному із різновидів цивільного правовідношення. Автором визначено, що зміст цього зобов’язання становить логічно побудована система прав і обов’язків сторін, конкретний перелік яких закріплено у Законі України «Про гарантування речових прав на об’єкти нерухомого майна, які будуть споруджені в майбутньому». У роботі акцентовано увагу на нетотожності понять «зміст зобов’язання», яке охоплює права і обов’язки сторін, та «зміст договору», яке зводиться до договірних умов. Останні слугують інструментом юридичного закріплення змісту зобов’язання.