Менеджмент пацієнтів зі врощенням плаценти: огляд світового та власного досвіду - K.Yu. Bielka; D.О. Govsieiev; Iu.L. Kuchyn; I.V. Sirenko; Ye.V. Hrizhymalskyi; D.S. Sazhyn; A.V. Lespuh; O.M. Bunchuk; I.A. Dukmas; O.B. Yaroshchuk (Український журнал Перинатологія і педіатрія)
Розлади спектра плацента акрета (РСПА) є рідкісним ускладненням вагітності з вкрай тяжкими наслідками, зокрема, гістеректомією, масивною кровотечею та асфіксією плода. Частота таких розладів збільшується за останні десятиріччя в усьому світі, що зумовлене передусім вищою частотою кесаревих розтинів і коморбідністю, старшим віком вагітних жінок. Досвід лікарів усього світу в лікуванні пацієнток із РСПА є обмеженим і зводиться до опублікованих описів клінічних випадків або серій клінічних випадків.